Sitemap
Kærlig Kommunikation
 

Succes, der holder evigt

24-10-2015
Når jeg læser om populær spiritualitet, kan jeg nogen gange sidde tilbage med tanken: Jo mere spirituel, desto flere materielle goder og mere succes kan man vise frem i verden. Men det er en vildfarelse at tro, at man skal have succes i den ydre verden for at være på rette spirituelle vej. Det er at forveksle to planer – det fysiske plan og det åndelige plan. Ingen tvivl om at succes og overflod i den fysiske verden er dejlig, men det har intet – INTET – med spiritualitet at gøre.

Tag med god samvittighed mod alle muligheder for lækkerhed: succes, fede oplevelser, jobs og biler og de rigtige venner mm. Men tro ikke, at du gør noget forkert, hvis dine spirituelle anstrengelser ikke bærer frugt i form af resultater i den fysiske verden. Sand spiritualitet har succes på det åndelige plan og er således ikke synligt for kroppens øjne og kan ikke røres med hænderne.
 
Hvis du, efter at have læst sidste indlæg på min blog om sindets kraft, sad tilbage med opfattelsen af, at alle ønsker falder på plads, når bare man overlader til de højere magter, så har jeg været for upræcis. Det beklager jeg. Min pointe var og er, at hjælpen er der, og at bekymringer er unødvendige. Der sker de ting, der skal ske, og derfor behøver du ikke bekymrer dig så meget. Alting bliver lettere, når du giver slip og samarbejder med Dit Højere Selv.
 
Dit Højere Selv har det fulde overblik, hvilket vi mennesker (der identificerer os med kroppen og dens begrænsninger) ikke har. Vi kan kun se en brøkdel af den store sammenhæng og kan slet ikke overskue de fulde konsekvenser af vores tanker og handlinger. Mit råd er derfor: Gør det til en vane at overlade alle dine udfordringer til Dit Højere Selv. Det handler om at have tillid til det store hele, så du kan leve uden bekymringer – eller i hvert fald øve dig på at bekymre dig mindre. Fordi det gør dig gladere og giver dig mere fred indeni, og når du har det, kan du bedre mærke kærligheden og dermed give kærligheden til dig selv og alle andre. Det er den form for succes, der holder evigt.
 
Når du beder om hjælp, bliver du altid hørt. Du har to indre vejledere, der altid er klar til at hjælpe dig. Dit Højere Selv (som også er mit Højere Selv, fordi vi på det plan er eet) kalder jeg Hel-lige-ånd. Helligånden hjælper dig i alle mål, som I deler. Dvs. når du ønsker kærlighed, fred, enhed, sandhed. Kort sagt når dine ønsker hjælper dig på vej mod din sande identitet - ånd. Men Helligånden kan ikke hjælpe dig, når du ønsker noget, der forstærker egoet i dig, fordi Helligånden ikke deler dette mål med dig.
 
Egoet deler til gengæld disse mål med stor tilfredsstillelse. Så når du ønsker noget, der forstærker adskillelsen mellem dig og andre, står egoet klar til at hjælpe. Et ønske om flere penge, så du kan købe luksus til kroppen eller anseelse fra andre, er et ønske, der forstærker din identitet med kroppen og dermed egoet. Det samme gælder, når du ønsker, at retfærdighed skal ske fyldes, for det er det samme som at ønske straf eller hævn.
 
Du kender sikkert talemåden: Pas på med, hvad du ønsker dig. Du risikerer at få det. Du får i hvert fald hjælp til at få det enten af egoet eller af Helligånden. De færreste mennesker er dog klar over forskellen. Ønsker du noget, der forstærker egoet, så er det, det du får, men hele pakken følger med. Du kan godt få jobbet med den gode løn og berømmelsen, men du får også alt det andet, som egoet står for: fx konflikter, skyldfølelse, bebrejdelser, tvivl og angst.
 
Ønsker du noget, der forstærker ånden i dig, så er det, det du får. Det kan eksempelvis være at ønske sig hjælp til at se tingene på en anden måde, hvis du er kørt fast og ser med egoets tunnelsyn. Det kan også være et ønske om lykke for et andet menneske. Her følger hele pakken også med i form af glæde, kærlighed, nærvær, ro og tillid. Men husk et par ønsker i den kærlige retning er ikke nok til at vende skuden. Du skal mene det – og være vedholdende.
 
Du kan med kyshånd tage imod al luksus, succes og lækre jordiske oplevelser og nyde det fuldt ud. Det er ikke nødvendigt at være afholdende for at være på rette spirituelle vej. Men du skal undlade at gøre de fysiske goder til afguder, altså til målet for din eksistens, for så snyder du dig selv til at tro, at lykken er sikret, når den ikke er. Din sande tilfredshed og lykke finder du i dit indre, hvor al glæde, kærlighed og fred bor. Kun her kan du finde det. Sand succes er at fjerne de blokeringer i dit sind, der forhindrer dig i at være kærlighed, fred, glæde og frihed.
 
Med kærlighed, Lene
-En ven på vejen
 
 
Foto: Anna Moestrup

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Kærlig Kommunikation