Sitemap
Kærlig Kommunikation
 

Stoler du på, at det bedste sker for dig?

01-07-2015

- du kan ikke slippe kontrollen, hvis du ikke har tillid

Nu er sommerferien så tæt på, at vi næsten kan dufte den. Vi skal slippe hverdagen, slappe af og nyde friheden. Desværre er det lettere sagt end gjort. For selvfølgelig glæder vi os da til ferie, og de færreste af os vil vel indrømme, når vi er tilbage i hverdagen, og det kan være en hel lettelse. Så er vi nemlig tilbage i de trygge, kendte rammer, hvor vi har styr på tingene. Det handler naturligvis om at kunne slippe kontrollen.

Nu er det ikke, fordi kontrol er en dårlig ting. Det er helt fint at kunne planlægge og styre efter det for at få noget for hånden. Men hver ting til sin tid. Er du en af dem, der har svært ved at slappe af, når du ikke har styr på tingene, så kan du med fordel øve dig. Et lille skridt ad gangen. For store skridt ender bare med at give for meget uro, og det har du ikke brug for – tværtimod, du kommer ingen steder, når du først skal kæmpe dig igennem din egen modstand.

Vi har brug for kontrol, når vi ikke har tillid. Eller sagt på en anden måde, du har brug for kontrol, når du kun stoler på din egen formåen. Men din adskilte og personlige formåen er meget lille set i forhold til, at vi er eet med Alt. Alt er omvendt en uendelig stor portion kræfter – og det har du og alle andre adgang til, hvis du tør. Så at slippe kontrollen handler om at turde have tillid til, at du er en del af et større hele, der altid vil dig det bedste. Så er der jo ikke noget at sige til, at det er så pokkers svært at slippe kontrollen.

Tillid til helheden, som vi alle sammen er medregnet i, er temmelig abstrakt, og dermed bliver det også svært at omsætte til noget brugbart i vores jordiske liv. Jeg gør det anvendeligt for mig ved at overlade mine såkaldte problemer til helheden. For mig er helheden det samme som mit højere Selv, som også er dit højere Selv. Man kan sige, at det er vores hellige ånd – jeg kalder det Helligånden. I mit personlige udsynspunkt som Lene har jeg ikke overblik over samtlige konsekvenser af mine valg. Men Helligånden ved alt og har kærlighed til alt, og derfor kan ingen beslutninger, som jeg træffer sammen med Helligånden være til tab for nogen. Og hvem ønsker ikke det bedste til alle? Det er bare lettere sagt end at praktisere fuldt ud. Det er de færreste mennesker, der har fuldstændig tillid til deres højere Selv/Helligånden – jeg selv inklusiv.

For nogle år siden kørte min mand og jeg på ferie i bilen. Vi havde ikke planlagt noget på forhånd – ingen hoteller var bestilt. Vi vidste ikke en gang, hvor vi ville køre hen – andet end sydpå. Flere gange blev vores tillid sat på prøve (af os selv naturligvis). Eksempelvis besluttede vi en aften at fortsætte, indtil vi var i Salzburg. På vejen overlod vi til Helligånden at passe godt på os og finde det rette sted. Det blev sent. Og bekymringerne begyndte at dukke op – på trods af at vi havde overladt vores ankomst i de bedste ”hænder”. Ville vi kunne finde et hotel så sent? Hvad hvis alt var optaget? Kort sagt tilliden begyndte at smuldre. Vi havde åbenbart brug for at øve at slippe kontrollen og styrke tilliden. Da vi kom til Salzburg, kunne vi ikke få øje på et eneste hotel, og vi var nået helt ind til den gamle bydel! Meget bekymrende. Men vupti der lå et hotel. Jeg drønede ind for at høre, om de havde flere ledige værelser. Naturligvis havde de det, vi var jo blevet ledt hen til et hotel i den rigtige prisklasse, og som lå lige uden for den gamle bydel. Perfekt! Hotellet havde ellers alt optaget i denne periode, men lige de dage, vi ønskede at være der, var der ledige værelser. Vores bekymringer var helt unødvendige; og set i bagspejlet var det jo bedst for os, at vi ikke fik øje på et hotel i udkanten af byen, som vi måske ville have valg i mangel på tillid til at finde et bedre hotel senere. Men nu er tillid ikke noget man (vi) lærer på en gang, så denne historie gentog sig flere gange på denne tur. Vi lærte, at det er HELT unødvendigt at bekymre sig, når man har overladt til Helligånden.

Nu skal det ikke forstås sådan, at du kan få alle dine ønsker opfyldt, bare du overlader til de højere magter.

Nogle gange er det et lykkestrejf, ikke at få opfyldt sine ønsker.”

Med det in mente er det værd at huske på, at vi ikke altid (faktisk sjældent) ved, hvad der er bedst for os selv. Det, man så brændende ønskede sig for en rum tid siden, kan man være lykkelig for, at man ikke er bundet til nu. Til gengæld ved Helligånden altid, hvad der er bedst for os alle. Så hvis vi er kloge, overlader vi alt. Ikke for at slippe ansvaret og sidde med hænderne i skødet og vente. Nej slet ikke; det er efter min mening at gøre sig til et offer. Det handler derimod om, at slippe kontrollen og have tillid.

”Alting sker altid til det bedste”

-er en af mine leveregler. Når du er klar til at indse, at uanset hvad der sker, så er det det bedste for dig, også selv om du måske ikke kan se det lige med det samme, så er du kommet langt i at turde have tillid. Så her i ferien – giv slip på kontrollen, slap af, og lev livet i tillid til, at det bedste sker for dig – er mine ønsker for dig.

Med kærlighed, Lene

-En ven på vejen

                                 Foto: Anna Moestrup

                               


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Kærlig Kommunikation