Sitemap
Kærlig Kommunikation
 

Giv kun kærlighed - Send kun hvide fugle!

09-08-2014
I løbet af sommeren er jeg stødt på en anekdote fra en afrikansk vismand, som giver et fantastisk styrebillede af tankens kraft. Et styrebillede hjælper os med at holde fast i det, vi går og øver os på. Du kender det sikkert selv, at du kan tage en beslutning om en absolut positiv ændring i dit liv, men den kan være svær at holde fast i. Den glider ud af hænderne som vand. Det er her, styrebilleder kommer ind og giver en god hjælp til at holde fast.
 
Den afrikanske vismand, Tierno Bokar, fortalte sine elever, at den mest gavnlige gerning er at bede for sine fjender. En af eleverne forstod ikke dette. Han mente, at en stærk forbandelse var effektiv, og at det må se dumt ud at velsigne en, man hader. Bokar forklarede, at det kun ser dumt ud for den, der ikke forstår. Han uddybede det med følgende anekdote:
 
Se mennesket som en mur med små huller, hvor sorte og hvide fugle har deres reder. De sorte fugle symboliserer vores onde tanker og ord, og de hvide fugle symboliserer vores gode tanker og ord. På grund af de hvide fugles form og kvaliteter, kan de kun komme ind i redehuller, der passer til hvide fugle, lige som de sorte fugle kun kan benytte sig af redehuller for sorte fugle.
 
Forestil dig nu, at to mænd, Yousef og Ali, bliver fjender. Yousef er sikker på, at Ali pønser på noget ondt, og Yousef sender en sort fugl afsted (en vred tanke, et ondt ønske eller lign.). Hvis Ali selv har sendt en sort fugl afsted, kan Yousefs fugl aflevere al sin negativitet i reden hos Ali og gøre ham skade. Ligesom Alis sorte fugl kan aflevere sin skade hos Yousef, der også har gjort et redehul ledigt til en sort fugl. Begge tager således skade.
 
Hvis Ali imidlertid kun har sendt hvide fugle afsted, er der ingen sorte reder ledige, og Yousefs sorte fugl kan ikke lande. Yousef har under alle omstændigheder gjort en sort rede ledig og får måske ”et sort besøg” et andet sted fra.
 
Imidlertid vender alt hjem til sin kilde igen. Alle fugle kommer således hjem til deres ejer, så Yousef får således sin egen sorte fugl igen og bliver endnu en gang ramt af det negative/onde. Hvorimod den, der kun sender hvide fugle, kun vil modtage velgørenhed fra andre hvide fugle, indtil hans egen hvide fugl vender hjem med al dens godhed. Man skader sig selv mere ved at forbande sine fjender end ved at velsigne dem.
 
Sagt med andre ord: Uanset hvad tanker er ladet med, at de altid effektfulde. Den, der sender negative tanker, gør sig modtagelig for det negative og bliver således skadet af både sine egne og andres negative tanker. Mens den, der kun sender positive tanker, kun kan modtage det positive. Man kan også vende det om: For at modtage det gode, må man give det gode.
 
En af kærlighedens lektioner i Et Kursus i Mirakler lyder: For at du kan have, må du give alt til alle. Her forstås ”alt” som kærlighed, da der kun er kærlighed (den rene, åndelige kærlighed). Det, der ikke er kærlighed, er indbildning, altså illusioner, og varer ikke ved. Kun kærlighed varer ved. Måske gør anekdoten om fuglene det lettere at forstå, at du kun kan modtage, hvad du giver, og for at have kærlighed må du give kærlighed.
 
Selv om jeg har arbejdet med tankens kraft i mange år, indrømmer jeg gerne, at et par sorte fugle slipper ud fra mig ind imellem, inden jeg når at tænke mig om. Og jeg ved endda, hvad jeg får igen! Så skynder jeg mig at trække mine sorte fugle hjem igen. Dem har jeg ikke lyst til at have til at flyve rundt og gøre skade. Jeg har nemlig taget en beslutning om: Det er kærlighed, jeg ønsker at se. Jeg ønsker kun at give kærlighed. For at holde fast i min beslutning skynder jeg mig at sende en velsignelse, når jeg opdager, jeg er ved at blive irriteret. Og jeg bliver ved med at øve mig.
 
Hvad med dig? Hvis du er tvivl om, hvilken farve dine afsendte fugle har, så se på, hvad du modtager, og du har svaret. Modtager du masse af glædelige oplevelser, eller er der også oplevelser, der giver dig uro, bekymringer og vrede? Så start allerede nu med at sende hvide fugle: Velsign alle – også dem, hvor det er svært.
 
Når du velsigner både dine venner og ”fjender”, giver du fred og kærlighed og gør dig kun modtagelige for dette. Ingen sorte fugle kan aflevere deres skade, og en dag vender dine hvide fugle tilbage med al deres fred og kærlighed.
 
Giv kærlighed – send kun hvide fugle!
 
Med kærlighed, Lene
-En ven på vejen

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Kærlig Kommunikation