Sitemap
Kærlig Kommunikation
 

Solen skinner altid i sindet

09-04-2014

En sommerdag for omkring syv år siden nød jeg en solrig eftermiddag i haven. Den sommer havde der ikke været mange solskinstimer, så det var bare om at gribe chancen. Mens jeg nød solen, fik jeg den vision, at glæden altid er der – i mit sind. Lige som solen – den skinner også altid, uanset om skyerne dækker for den eller ej. Det er vores grad af bevidsthed, der afgør, om vi kan se solen eller kun skyerne i vores indre. Jo større bevidsthed, jo mere indre lys og glæde. Sådan er det, fordi den øgede bevidsthed er viden om, at vi bestemmer over vores sind, og at vi tillader, hvad sindet skal være optaget af. Sagt på en anden måde: Det er mig, der bestemmer, om jeg vil være glad, uanset hvad der ellers sker omkring mig.

Den er god nok. Jeg har prøvet den af mange gange. Derfor: Når et eller andet tynger, så sæt dig ned, og find så stedet i dit indre, hvor solen altid skinner. Find din indre glæde og ro. Det er dit sind, og det er dig, der bestemmer, om du vil trække skyerne for og dreje jorden, så det bliver mørkt, eller om du vil finde din indre solskinsplet. Den er der, og du kan finde den, hvis du vil.

Det er ikke det samme som at lukke øjnene for problemerne. Nogen problemer skal der tages hånd om – så gør det. Imidlertid er de fleste skyer ikke andet end bekymringer, der kører i ring og ring. Og for hver runde de tager, trækker de indre skyer sig mere og mere sammen. Gør dig selv den tjeneste at lade være med at dyrke dine bekymringer; de giver dig kun lidelse. Du har faktisk et valg. Naturligvis kan du ikke bevidst vælge glæden frem for lidelsen, før du er klar over, at du har et valg. Det ved du så nu.

Jeg har haft mange bekymringer. De fleste af dem blev ikke til noget.”
                                                                                                                             Mark Twain

Når der sker noget, der slår en ud, så kan det være hjælpsomt at huske på, at det kun er lige nu, det ser håbløst ud. Som Charles Chaplin har sagt: "Intet varer evigt i denne modbydelige verden, ikke engang vores problemer." Når der er gået nogen tid, så fylder problemerne ikke så meget mere, eller måske slet ikke. Så hvorfor lade dem fylde lige nu, medmindre du gerne vil svømme i elendigheden, magtesløsheden og lidenheden. Måske har du en dårlig vane med at hænge fast i bekymringerne. Den vane kan du heldigvis lære at bryde. Husk at du har lige erkendt, at du har et valg, og du kan vælge glæden.

Jeg er ikke fortaler for, at man skal undlade at se tingene i øjnene. Tværtimod opfordrer jeg til, at man netop får set tingene i øjnene, for så kan man komme videre. Prøver man i stedet at fortrænge problemerne, kommer man til at hænge fast i dem. Jeg opfordrer derfor til, at man skal gøre sig fri af unødige bekymringer bl.a. ved at håndtere de tilstedeværende konflikter, så de ikke vender tilbage igen og igen.

Uanset hvad der sker i livet, så er der altid et sted i det indre, hvor glæden findes. Der er altid solskinspletter indeni. Nuvel, nogen gange sker der noget, som man godt kan blive trist af og endda blive slået helt ud. I min optik er det skyer, jeg har trukket for solen, og jeg kan vælge, at de ikke skal være der ret længe. Umuligt vil nogen måske sige. Nej, ikke umuligt, men jeg indrømmer gerne, at det kræver øvelse. Det handler om viljen til at tage magten over sit sind.

Fiffet til dig er: Lad ikke verdens problemer optage hele dit sind. Uanset hvad der sker, så vend hurtigst muligt tilbage til din solskinsplet.

Må lys og fred være i dit sind
Med kærlighed, Lene
-En ven på vejen

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
    Kærlig Kommunikation