Sitemap
Kærlig Kommunikation
 

Alle tanker er virksomme

29-01-2014

Tanker er toldfrie siger man. Talemåden fortæller os, at vi kan tænke, hvad vi vil – positivt eller negativt; velsignelse eller hævn – det har ingen betydning. Det eneste, der betyder noget, er det, vi siger højt, og det, vi gør. Sludder! Absolut nonsens! Det er ganske enkelt en falsk ide, der narrer os til at tro, at vores tanker ikke er virksomme. Talemåden bliver ikke sand af, at den er blevet gentaget i generationer. Der er ikke en tanke i dit sind, der ikke er med til at danne din fremtid og din livsoplevelse. Alle tanker er virksomme. Alle!

Vi er vant til at opfatte verden som noget, der bliver gjort imod os, og som vi ikke har indflydelse på – i hvert fald ikke ret meget. Vi opfatter begivenheder i verden og vælger vores reaktioner med omhu, fordi vi ikke indser, at vores egne tanker forårsager det, vi oplever. Vi har ganske enkelt fornægtet denne mekanisme i sindet. Og når vi ikke vedkender vores magt, så er det unægtelig meget nemmere at være forurettet, når ”nogen gør noget imod os”. Det kan vi blive ved lige så længe, vi vil. Det bestemmer man jo selv. Men på et tidspunkt kan det være, at du indser, at uanset hvor meget du knokler for at få styr på livet, kommer der altid noget uforudset og vælter læsset. Det kommer altid ubelejligt – og er særdeles uretfærdigt.

Sådan er livet, når man tror, at tanker er toldfrie, og det, verden tilbyder en, enten er velfortjent eller uretfærdigt. Det har jeg også troet på en gang, uden at jeg tænkte så meget over det. Det var så underforstået, at jeg ikke satte spørgsmålstegn ved det. Nej, jeg prøvede – lige som de fleste mennesker - at få styr på livet. Men heldigvis indså jeg, at det ikke gav mig den ønskede glæde, og jeg blev godt og grundigt træt af hele molevitten. Der må være en anden vej, og den satte jeg mig for at finde.

Hvad nu hvis vi vender det hele på hovedet og antager: Tanker skal der betales told af. Eller sagt på en anden måde: Alle tanker er virksomme. Det betyder, at hver en tanke, du har i dit sind, har effekt. Man kan sige, at du giver din tanker til dig selv. Når du eksempelvis værdsætter en venlig betjening, sender du værdsættelse og taknemmelighed til dig selv, som du med sikkerhed modtager i fremtiden. Omvendt når du føler dig uretfærdigt behandlet og har ufred (som altid er forårsaget af negative tanker), og du ønsker, at modparten skal forstå, at han eller hun tager fejl, så sender du ufred, uretfærdighed og gengældelse til dig selv i fremtiden. Selv den mindste tanke om, at de uretfærdige selv må opleve uretfærdigheden, rammer dig som en boomerang. Er det virkelig det, du ønsker for dig selv?

Man står altså lige i det spinatbed, man selv har sået og passet - enten med en skøn, lækker grønsag til god næring eller med lort op til knæene. Er du helt tilfreds, så forbliv blot i dit tankemønster. Men ønsker du blot en lille forandring i dit liv, så er det dine tanker, du skal ændre.

Det kan godt virke skræmmende, men tænk dig lige om. Hvad er egentlig mest skræmmende: At du må finde dig i en verden, der giver op- og nedture efter for godt befindende, eller at du faktisk selv bestemmer din fremtid. I første tilfælde er du et offer for verden; i andet tilfælde har du magten. Tak, så vælger jeg at vedkende mig min magt over min livsoplevelse. Og hver gang der dukker noget op, jeg godt kunne være foruden, så tilgiver jeg, at jeg har taget fejl i, hvordan jeg skulle tænke om det og sender alle parter inklusiv mig selv velsignelse - for jeg foretrækker velsignende oplevelser. Gør du ikke også?

Og indtil vi ”tales” ved: Send velsignelse – kærlighed kan man ikke have for meget af.

Med kærlighed, Lene
-En ven på vejen

Kommentarer

    1 

    Skriv en kommentar

     
    Kærlig Kommunikation